Monday, October 22, 2007

Lada Merah Untuk Siapa?

Alamak!

Lada merah itu dihidangkan sebagai perhiasan
tapi dia telah memakannya tanpa rasa segan
lalu melalak melolong kepedasan
bagai telah tercabut siuman.

Cepat!
Berikan dia air.

Aidil Khalid

Teratak Suluk, Shah Alam
21 Oktober 2007, 6.57pm

9 comments:

Aldric said...

Hahaha... baru lah aku paham maksud entry ni... hahaha...

All the best for your finals.

Ideal said...

Thanks,

Yup, memang kalau orang yang faham, dia akan fahamlah. Tapi bagi yang tak faham tu... err... alaa... buat-buat faham ajelah! ;-)

Soffian Ali OnLine said...

pedas lagi menyegarkan.. itu saja dapat mengambarkan karya terbaru aidil khalid kali ini..semoga mereka yang sedang asyik dilamun pegangan jawatan sedar akan tugas mereka..bukan dengan senang membalas kritikan dengan cacian. sesungguhnya suara rakyat adalah suara keramat..

Dan said...

Kalau takutkan risiko...
Usah bicarra soal perrjuangan...

Ideal said...

Err, tapi dalam konteks ini, supaya lebih sesuai, saya rasa ungkapan tersebut harus ditukar menjadi:

"Kalau takut pada kritikan,
usah tampil ke hadapan..."

Arcane said...

I'm here just to say one thing : Komander-komander Kesatria Negara Fakulti Law UiTM Shah Alam telah mengamalkan budaya ragging, intimidating, tempik-menempik, permusuhan dan kurang-ajar terhadap junior yg telah lama dihapuskan dalam sistem universiti kita, dan sy langsung tidak takutkan risiko dlm melawan mereka2 yg bacul lagi khianat terhadap amanah dan kuasa yg mereka pegang ini. Sy seorang lelaki yg telah ditanamkan semangat melawan kebatilan yg kukuh lagi padu oleh guru2 dan senior2 sy. Bak kat DSAI "Lawan tetap lawannn" dan "Kalau takutkan rrisiko, usah bicarra soal perrjuangannnn!!!"

Dan aka Arcane

pian said...

wei bro ada budak kutuk aku dalam komen ko lah..camne nak buat r..nak gune buah sawa berendam or pasung cine.haha..bile nak letak entri baru? bosan lah asyik baca lada merah ni..

Ideal said...

Buah sawa berendam pun sodap. Huhu

ladymariah said...

jangan berikan dia air. biarkan. biar dia rasa gimana pedasnya lada merah. itu belum cili padi. kalau hantar ke neraka, MAMPUS!

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP