Sunday, April 20, 2008

Cerpen: Romansia

Pada awalnya saya hampir-hampir hendak membakulsampahkan sahaja cerpen ini, dan tidak menghantarnya ke mana-mana editor kerana merasakan cerpen ini tidak ada unsur-unsur yang boleh diketengahkan. Tetapi kemudiannya Wan Nor Azriq, yang membaca draf awalnya, memberitahu bahawa cerpen ini mempunyai potensi. Berbekalkan kata-kata kritikus sastera muda yang sedang membina nama itu, maka saya pun cuba membacanya kembali, dan membuat serba sedikit pembetulan di sana-sini. Alhamdulillah, hasilnya memuaskan apabila cerpen fantasi-sains ini disiarkan di akhbar Berita Minggu, 20 April 2008.

8 comments:

Guhn said...

Warning! See Please Here

Hafizul said...

Tahniah aidil dengan cerpen tu! penat aku ucap tahniah kpd ko, hahaha!! err, tp berhati-hati dgn pemberi komen kt atas ni. mcm ad sesuatu yg x besh!

anis sarah said...

tahniah. baru lepas baca cerpen ni tadi.

saat omar said...

Tahniah Aidil...dalam sibuk study week sempat jugak keluar cerpen kat surat khabar minggu. semoga kejayaan ini menguatkan azam untuk terus menelaah buku dan selamat menempuh minggu-minggu peperiksaan.

Aidil Khalid said...

Hafizul,
Terima kasih atas ucapan berkali-kali. Hehe. ;-)

Anis Sarah,
Terima kasih, dan selamat menghadapi peperiksaan akhir, ya. Pulun studi, jangan tak pulun...

Saat Omar,
Harap-harapnya begitulah... =)

Wan Nor Azriq said...

Tahniah aidil,

Selepas ni bolehlah masuk sayembara penulisan fiksyen sains :)

hani salwah yaakup said...

Aidil,

Dalam sibuk pulun studi sempat keluar cerpen. Ni kena kongsi rahsia ni...hehe. Apa-apa pun tahniah ye dik!

Aidil Khalid said...

Azriq,

Hmmh... boleh difikir-fikirkan. Tapi... err... bukan kerja senang, nak siapkan novel fiksyen sains. Kalau cerpen, lainlah.


Kak Hani,

Haha, tak ada rahsia apa-apa pun. Cuma kebetulan siar waktu tengah pulun, sedangkan tulisnya dah lama. =)

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP