Saturday, August 23, 2008

Permatang Pauh

Kempen di satu pihak, sibuk menyerang dan memburuk-burukkan peribadi pihak yang lagi satu. Kempen di pihak yang lagi satu itu pula sibuk berbicara soal perpaduan dan pembangunan ekonomi. Hal ini jelas sekali dapat dilihat dari kedua-dua rakaman ceramah di bawah ini:

Warga Permatang Pauh, pilihan di tangan anda untuk membuat penilaian. Pulanglah mengundi, tunaikan tanggung jawab dan hak sebagai seorang rakyat yang cakna.

(Sebagai seorang mahasiswa yang tertakluk kepada AUKU, saya tidak boleh sama sekali menunjukkan sebarang sokongan mahupun simpati kepada mana-mana pihak, apa lagi berkempen untuk mana-mana parti, baik parti pembangkang, baik juga parti kerajaan yang memerintah.)


Terkini 26 Ogos 2008: Keputusan Rasmi daripada Surunhanjaya Pilihan Raya, Anwar Ibrahim menang dengan undi majoriti sebanyak 15671.

5 comments:

Pian kawan ko... said...

anwar dulu kutuk mahathir dedah semua psal mahathir (kononya)...sekarang ezam kutuk anwar dedah semua pasal anwar (kononya?)...samelah...what goes around comes around...Video yang kedua tu mmg terbukti lidah bercabang...kalo betul dia telus dan ikhlas dia terlalu radikal untuk malaysia..kalo dia hipokrit dan betul semua allegation pasal dia lagi teruk , malaysia akan dijual macam pelacur dijalanan...either way we're f**ked up kalo dia menang...video 1st cakap pasal peribadi seorang manusia,video kedua bercakap pasal peribadi ramai orang..pilih lah...

Aidil Khalid said...

Saudara Pian kawan ko,

Mengutuk peribadi individu harus dibedakan dengan mengutuk polisi yang dibawa oleh individu. Seingat saya, yang dikutuk oleh Anwar adalah polisi yang dibawa oleh Mahathir, dan bukannya Mahathir sebagai seorang individu. Yang dikutuk adalah pembawaan polisi yang autokratik, yang tidak mengendahkan perlembagaan dan undang-undang, serta memperlecehkan bahasa Melayu, selain rasuah yang berleluasa.

Salam,
Aidil Khalid

SingaporeRulez said...

Dia dah menang....Good Luck MALAYSIA!!!coz you'll need it....

farizal farhan said...

anwar does have a convincing speech compared to BN above :) wayyy better.. no wonder dia menang.. impressive.. whasssup brother aidil?? hehee...

Aidil Khalid said...

singaporerulez,

Te-ri-ma-ka-sih, Pian!Farizal Farhan,

Paan!!! Balik Malaysia cepat! Berkhidmatlah dalam negara pulak. Hehe.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP